Hiventures Unitrons

Elstartolt a Hiventures Unitrons – bemutatkoznak az ország startup nagykövetei!

Izgalmas fába vágtuk a fejszénket: mostantól 6 hazai – 4 vidéki és 2 budapesti – egyetemen pezsdítjük az innovációt, hiszen hivatalosan is elindult diáknagykövet programunk a Hiventures Unitrons! A proaktív, egyetemista fiatalokból álló csapat fő küldetése a következő generációs startupper közösség kiépítése kampusz-szerte, valamint a Hiventures inkubációs befektetési programján keresztül elméletben és gyakorlatban bevezetni hallgatótársaikat a 9 millió forintos befektetést érő ötletek korszakába.

A fővárosból két egyetem a Semmelweis Egyetem, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem nagykövetei vesznek részt a programban. A SOTE Fogorvostudományi Karáról Miheller Sándort, már évek óta foglalkoztatja a startupok világa és aktívan nyomon követi mind a hazai, mind pedig a nemzetközi vállalatok fejlődését és történetét. Célja, hogy az egyetem falain belül felkutassa az innovatív ötleteket és potenciális startuppereket, hogy a vállalkozó kedvű hallgatók már az egyetemi éveik alatt megvalósíthassák elképzeléseiket és elhozhassák a jövő nagy MedTech találmányait.

Sándor elérhetősége: miheller.sandor@unitrons.hu

 

A Budapesti Corvinus Egyetemen két nagykövetünk Názon Dóra valamint, Csathó Ábel fogják népszerűsíteni a startupper életérzést és megismertetni társaikat az inkubációs befektetési programunkkal. Dórát régóta foglalkoztatja a különböző vállalkozások elindításának, valamint fejlesztésének folyamata, vezetés és szervezés mesterszakos végzős hallgatóként úgy érzi, hogy a nagyköveti program remek lehetőség, hogy ennek a gyakorlati alkalmazásába is beleássa magát. Nyitott, inspiráló személyisége motivációt adhat a többi Corvinusosnak, hogy merjenek belevágni ötleteik megvalósításába. Ábel szociológia szakosként valamint a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiájának tagjaként nem csupán külső szemlélője, hanem aktív alakítója is a hazai startup ökoszisztémának. Több mint egy éve csatlakozott a 2017-es Imagine Cup startup verseny győztes GlovEye csapatához, amely kellő szabadságot, kiteljesedési valamint fejlődési lehetőséget is nyújt számára. Úgy látja, hogy korosztályából rengetegen keresik ezt az utat és mivel Ábel hisz abban, hogy mindenkinek van egy jó ötlete, így ő segítséget nyújthat az első lépések megtételében.

Dóra és Ábel elérhetősége: nazon.dori@unitrons.hu illetve csatho.abel@unitrons.hu

 

A Pécsi Tudományegyetemen Varga Bettina lesz az első számú kapcsolódási pont az innovátorok valamint a Hiventures között. Bettina mindig is érdeklődött a saját innovatív vállalkozások, illetve a rögösebb úton való elindulás iránt. Szerinte az egyetem az hely, ahol már az első pillanattól kezdve tisztában kell lenniük a hallgatóknak azzal, hogy milyen lehetőségek veszik őket körül. Sokan nem is gondolják, hogy képesek lennének saját startupot alapítani, megijednek az ismeretlentől és attól, ha egyedül kell véghezvinniük az ötleteiket. Úgy érzi, ő kellő motivációt és információt adhat a pécsi hallgatóknak ahhoz, hogy ne féljenek az ismeretlentől és merjék megvalósítani az ötleteiket.

Bettina elérhetősége: varga.bettina@unitrons.hu

 

A miskolci egyetemisták Mátyás Krisztián végzős közgazdász hallgatóhoz fordulhatnak, ha kérdésük lenne, vagy csak tanácsra lenne szükségük, hogyan valósítsák meg egyedülálló ötleteiket. Krisztián alapvetően fogékony az újdonságokra és folyamatosan keresi a startupokhoz kapcsolódó lehetőségeket, legyen az egy új ötlet, egy pitch verseny vagy egy meetup. A nagykövet programunkban reméli, hogy sok vele hasonló gondolkodású embert ismer majd meg, akiknek át tudja adni a startupper életérzést valamint a Hiventures nyújtotta lehetőségeket. Célja, hogy a vállalkozói mindsetet közelebb hozza társaihoz, hogy ne mindenki az alkalmazotti létben gondolkozzon, hanem próbálja meg a szárnyait bontogatni.

Krisztián elérhetősége: matyas.krisztian@unitrons.hu

 

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóihoz Török Réka Szabina fogja közelebb hozni a startupper életérzést. Marketing mesterszakosként tudja, hogy a startup világ és vállalkozásfejlesztés a gazdasági tanulmányok egyik meghatározó szektorává vált az elmúlt időkben. Réka úgy érzi, hitelesen tudja majd átadni a szegedieknek azokat a lehetőségeket, amelyeket a Hiventures inkubációs befektetéséből kaphatnak. Célja, hogy megtalálja a Tisza menti innovátorokat és ösztönözze őket arra, hogy merjenek a saját lábukra, próbálják ki milyen lehet saját ötletből egy sikeres céget felépíteni.

Réka elérhetősége: torok.reka.szabina@unitrons.hu

 

A debreceni egyetemisták számára Menyhárt József lesz az, akihez bármikor fordulhatnak, ha van egy innovatív ötletük. József annak ellenére, hogy matek-fizika szakos tanárnak tanul úgy érzi, hogy a startupper lét és a hazai ökoszisztémába való beépülés sokkal vonzóbb számára és több lehetőséget is rejt magában. HÖK-ösként megfelelő kapcsolati hálóval és ambícióval rendelkezik, hogy minél több hallgatótársához eljuttassa a Hiventures üzenetét, valamint az inkubációs befektetési programunk által nyújtott lehetőségeket!

József elérhetősége: menyhart.jozsef@unitrons.hu

 

Hiventures Unitrons Csapat

 

Ha van egy innovatív ötleted vagy csak érdekel a startupok világa, fordulj nagyköveteinkhez bizalommal, látogass el a Hiventures Unitrons rendezvényekre, valamint kövesd a nagykövetek izgalmas munkáját itt a Unitrons Community Blogoldalon!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.