Simonyi Meets the Pros

2018. november 5-én hétfőn került megrendezésre Pécsen a Simonyi Meets the Pros, amely a Simonyi Inkubációs Program elnevezésű egyetemi kurzus szerves része (bővebben az összegyetemi kurzusról: https://bit.ly/2ASsENl). A rendezvényen közel 50 startup világ érdeklődő hallgató, a Hiventures két befektetési menedzsere, valamint Bedő Zsolt, a kurzus oktatója vett részt.

A Simonyi Inkubációs Program, egy 14 hetes innovatív termék és szolgáltatásfejlesztésre, valamint vállalkozásindításra fókuszáló program. A hétfői eseményen a Hiventures két befektetési menedzsere, Hartmann Máté, valamint Nagy Zoltán tartott előadást, amely során betekintést nyertek a hallgatók, hogy mi is egy startup, mit jelent a kockázati tőke, valamint, hogy hogyan segítheti a Hiventures a fiatal innovátorokat és számukra milyen inkubációs programja van.  Máté a cég finanszírozási programjairól beszélt valamint arról is, hogyan nőhet a befektetett összeg egy projektbe, ezáltal a cég értéke is. Zoli pedig részletesen kifejtette az inkubációs jelentkezési folyamatot: az ötlet beérkezésétől az üzleti tervezésen át egészen a bizottság döntéshozataláig.

Nagy örömmel töltött el, hogy meglepően sok kérdést tettek fel a hallgatók a fiúknak, leginkább a pénzügyekkel kapcsolatban: hogyan nő a cég tulajdonrésze a befektetett pénz arányában vagy, hogy mennyire korlátozhatja a befektetői szerződés a startup önállóságát a döntéshozatalban. A közönség nagy része pénzügy szakos volt, ugyanakkor szerencsére jöttek más karokról is hallgatók. Körülbelül 50-en lehettünk. Aktív egy órában volt részünk, ahol Máté és Zoli minden kérdésre igyekezett kielégítő választ adni. Úgy érzem sikerült felkelteni a fiatalok figyelmét és növelni a motivációjukat, hogy merjenek belekezdeni egy új ötlet megvalósításába. Az előadás végén, pedig még többeknek maradt kérdése, ezért volt lehetőségük azokat személyesen feltenni egy rövid konzultáció formájában. Zoli meghallgatott nagyjából 10 ötletet is, reméljük lesz következő lépés az innovátorok részéről.

Összességében azt mondhatom, nagyon jól sikerült az esemény, és a hallgatók kíváncsian várják a folytatást. Legközelebb Pécsen december 3-án, a Final Pitch eseményen találkozhattok a Hiventuresszel, ahol szintén hallhattok az inkubációs programról, illetve lehetőségetek lesz személyesen feltenni kérdéseiteket. Az esemény önmagában egy startup verseny, ahol a fellépők az ötleteiket pitchelik annak reményében, hogy megkapják a 9 millió forintot. További részletek Facebook-os eseményben lesznek hirdetve. A rendezvényen illetve email-en (varga.bettina@unitrons.hu) kereshettek engem ha van egy jó ötleteket, vagy ha szeretnétek belevágni saját vállalkozásotokba, de nem tudjátok hogyan fogjatok hozzá!

Várunk mindenkit, gyertek el minél többen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.