Kerekasztal beszélgetés az SZTE-n

A Hiventures bemutatkozott Szegeden is!

A vizsgaidőszak kezdetével az ember mindig elgondolkodik, hogy mi is történt az elmúlt pár hónapban, hogy hogy rohanhatott el ez a 14 hét ilyen gyorsan.  Az SZTE Gazdaságtudományi Karán nagyon sok hallgatótól jött a visszajelzés, hogy nagyon jól érezték magukat a szemeszterzáró programunkon, melyet az MKT Szegedi Ifjúsági Bizottságának társszervezésével valósítottunk meg. „A startuperek mesélnek” névre hallgató eseményre 3 különböző területről, különböző fázisokban lévő startupokból érkeztek azok képviselői.

A kerekasztalbeszélgetést egy rövid ismertető előzte meg, melynek keretében Hartmann Máté, a Hiventures képviseletében, egy rövid ismertetőt adott hallgatótársainknak, arról, hogy mit is jelent az, hogy kockázatitőkebefektető, illetve, hogy milyen lehetőségek rejlenek a Hiventures programjai között. Miután képbe került a hallgatóság és megtudták, hogy hogyan is ér ma Magyarországon egy innovatív ötlet 9 millió forintot, kezdetét vette a kerekasztal beszélgetés, a három Tamással, akik, a Gremon Systems, a Basilisk illetve a Seyu startapokból érkeztek. A beszélgetést Ackermann Mária vezette, mint moderátor. A bő egy órás kérdez felelek során megtudhattuk, hogy milyen motivációkkal indultak, mik szükségesek a kezdeti lépések megtételéhez, milyen nehézségekbe ütköztek, továbbá személyes történeteket is megosztottak a Tamások, eddigi startup pályájukról.

Az előadás sikerét bizonyítja, hogy nagyon sok hallgatói kérdés érkezett a startuperekhez az előadás végén. Első körben a Gremon Systems alapítójának, Giller Tamásnak adatott meg a lehetőség a válaszadásra, ami annak is köszönhető, hogy a hölgyek érdeklődését felkeltette az agrárinformatikai fejlesztés, mely megmondja, hogy hogy érzi magát a paradicsompalánta. Sajnos a válaszból kiderült, hogy egyelőre magánszemélyek részére nem értékesít a Gremon Systems, viszont kárpótlásul megnézhettünk egy oktatófilmecskét arról, hogy hogyan optimalizálható a növények környezete. A Gremon egyébként a Hiventures november 29-i Regional Startup and Innovation Day rendezvényán megtartott Get in the Ring! startup versenyt is megnyerte, így ők nyújthatnak megoldást az újjáalakuló Tungsram innováció kihívásaira!

A Pink Basilisk alapítója Seller Tamás, aki gamification témában fejleszt mondhatni hangulatvilágítást a játékokhoz, pedig szókimondásával fogta meg a hallgatóságot, s mesélt arról, hogy milyen is kezdő startupernek lenni, és hogy mennyi olyan kompetencia szükséges hozzá, amiket ő informatikusként nem tanult az egyetemen, és amikkel ennél fogva utólag, tapasztalati úton kellett megbirkóznia. A hallgatói visszajelzések alapján azt sugallta számukra, hogy semmi sem lehetetlen, bármit meg lehet tanulni a saját „gyerekünkért”, ahogy többször is nevezték vállalkozásukat.

A Seyu alapítója Vecsernyés Tamás, aki mobil alkalmazásával lehetőséget nyújt azon szurkolók számára, akik nem tudnak elmenni az adott meccsre, hogy buzdíthassák kedvencüket korban talán a legközelebb áll a hallgatósághoz. Életkorának, illetve nyitottságának köszönhetően szintén megnyerte a hallgatóságot, akik még az előadás végezetével sem hagyták hazamenni, s az alapító örömére sok kérdést tettek fel magával a termékkel kapcsolatban is.

A rendezvény sikerességének köszönhetően megállapodtunk Pásztor Bálinttal, az MKT SZIB hogy a következő szemeszterben is szervezünk valami hasonlót a hallgatók számára, úgyhogy ha most lemaradtatok akkor sem csüggedjetek, figyeljétek az eseményeket a tavaszi szemeszterben is. Valamint ha van egy jó ötleted, vagy csak érdeklődsz a startup világ illetve a saját vállalkozás indítása iránt, keress engem emailben: torok.reka.szabina@unitrons.hu 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.