Szegedi Startup Sikersztoryk

Eddig nem is gondoltad volna, hogy más SZTE-n végzett hallgatók is sikeres startuperek? Olvasd el az alábbi rövid bevezetőt, ami remélem kedvet csinál számodra is, hogy megtedd az első lépést a sajátod felé.

 

 

 

Sokat hallottuk, már az alábbi mondást: „Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz reggelit együnk, vagy rossz kávét igyunk.” Ezt meglovagolva jött létre a Breakslow nevű helykereső, mely segíti a fővárosiakat és a Budapestre látogatókat, hogy könnyen megtalálhassák a számukra ideális, jó helyeket. Ennek különlegessége továbbá abban rejlik, hogy azt is összegyűjti számunkra, hogy mik számunkra a lehetséges helyek, ha valamilyen allergiával rendelkezünk, vagy ha éppen kisállatunkkal együtt szeretnénk meginni egy jó kávét.

A Darts Matek elnevezésű, darts játékon alapuló matematikai szoftvernek is van SZTE-s vonatkozása. Az innovatív, matematikát játékossá-élvezetessé tevő fejlesztés alkotója, tanári pályájának tapasztalatait alapján pattant ki fejéből az ötlet, melynek segítségével kisiskolások és idősebb gyermekek matematikai oktatása válhat eredményessé.

Városunk híres orvosi képzéséről, így nem meglepő, hogy ilyen témában is született egy elképesztő találmány, mely az E-fásli névre hallgat. A csapat olyan okos fáslin dolgozik, mely hűtő és fűtő funkciókkal van ellátva, és ennek köszönhetően az adott betegségnek megfelelően adja le a hőt, és gyorsítja meg a gyógyulást.

Sokunknak libabőrös lesz a háta, ha csak meghallja a könyvelés, az áfa és az ehhez a témához kapcsolódó szavakat. Egy másik csapat erre talált ki egy szuper megoldást, melynek keretében a hét hét napján, 0-24 óráig képesek vagyunk elkészíteni áfabevallásunkat egy szempillantás alatt. Ehhez oktatóvideót is kínál a cég, melyben a felület használatát figyelhetjük meg.  Az automatizálás, illetve a digitalizáció mellett ez az eVAT, más néven Taxnology elnevezésű fejlesztés azért is nagyon hasznos, mert mint tudjuk a határidők előtti utolsó éjszakákon van a legtöbb megoldandó feladat, azonban hajnal kettőkor már csak nem hívhatjuk fel a könyvelőt, ha eszünkbe jut, hogy az áfabevallásról megfelejtkeztünk.

Végül, de nem utolsó sorban pedig érdemes szót ejteni a Lokcheck csapatáról, akik a napjainkban nagyon pörgő építőipar számára hoztak létre egy újítást. Alkalmazásuk segítségével az építőipari munkák menedzselése könnyebbé válik. Így például a papírhegyek helyett ezen keresztül vezethetjük alkalmazottaink napi munkaidejét, sok egyéb hasznos funkció mellett az építési terület kijelölésére is lehetőséget nyerünk az alkalmazás által.

Remélem most beindult az agyad kreatív szekciója és alig tudsz választani a szuperebbnél szuperebb ötleteid közül, hogy melyik legyen az, amivel indultok csapatoddal a tavaszi Hiventures Unitrons IDEA Challenge versenyen, melyen megnyerhetitek az első fázisba lépést, azaz a 9 millió forintos befektetést.

Nincs más dolgod, mint 2-4 fős csapatoddal jelentkezni az alábbi linken, ÁPRILIS 26-áig.

Mi már várjuk a találkozást. És te?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.